Heroes

Heroes

Award voor beste toepassing

Van alle start-ups is door een jury - bestaande uit de opleidingsmanager, vakcoördinator en coaches - een groep geselecteerd van start-ups met de beste ideeën en uitwerkingen: de heroes van The Challenge. Tijdens de Expo is door alle aanwezigen een stem uitgebracht met één winnaar als gevolg.

De Heroes van The Challenge 2019-2020

Groep 5E uit Den Haag heeft een statiegeldconcept ontwikkeld voor plastic tasjes zodat zwerfafval wordt teruggedrongen. Via een scanner worden ingeleverde tasjes geregistreerd. De bijbehorende applicatie geeft inzicht aan de supermarkt.
Groep 1C uit Den Haag heeft een applicatie ontwikkeld waarmee vocht en voedsel van de platen automatisch worden gereguleerd. Bij een tekort gaat er automatisch een pompje draaien dat water en voedsel geeft. Bij voldoende niveau stopt de pomp.
Groep 1B uit Zoetermeer merkte op dat het lastig is om goede maatregelen te nemen tegen stikstof, Co2 e.d. omdat er op een beperkt aantal plaatsen gemeten wordt. Om de nauwkeurigheid van metingen te bevorderen ontwikkelde zij een drone waarmee op locatie de concentratie vervuilende stoffen wordt gemeten.

Project 'Het Tasje' wint The Challenge 2020

Groep 5E, bestaande uit Liso Tunali, Kevin Zhou, Brian Spit en Javed Vishnudatt, kreeg voor hun plastic-tassen-statiegeld-initiatief de meeste stemmen en won de wisselbeker.

Het project draagt bij aan de SDG’s Responsible Consumption & Production (Werken aan een Zero Waste Society), én Life Below Water (minder plastic in de zee).