Door middel van data het afvalprobleem tegengaan

Het afvalprobleem is een van de grootste problemen ter wereld. Onze oplossing is een apparaat dat onder de afvalbak wordt geplaatst, weegt hoeveel afval per week, maand en jaar wordt weggegooid.

Afval is een groot probleem voor de wereld. Het is iets dat iedereen wel produceert. Je ziet dan ook vaak filmpjes voorbij komen met mensen die proberen te koken etc. zonder afval te produceren. Ons product helpt mensen met het bijhouden van hoeveel afval mensen produceren. Met de SmartBin kun je gemakkelijk je afval wegen op elk tijdstip van de dag. Er is dan ook een handige app waarin dit wordt bijgehouden met een dagelijks, wekelijks en maandelijkse hoeveelheid afval dat is verbruikt in een huishouden. Je kunt gemakkelijk meerdere SmartBins toevoegen aan de app, dit is handig voor als je meerdere afvalbakken in huis wilt wegen. Simpel gezien is smartbin dus een weegschaal voor de afvalbak. Je kunt ook de SmartBin op de app een naam geven, zo weet je hoeveel alle plastic, karton of bijvoorbeeld glas dat je weggooit weegt. De Smartbin