Voor alle doelgroepen, gezondheid in één app

Alle verschillende functionaliteiten van meerdere apps. Samen gevoegd in een app gericht op gezondheid. Bedoeld voor alle doelgroepen.

Het probleem dat wij met Gezond Gemak willen oplossen is het voor mensen makkelijker maken om de overstap naar een gezondere levensstijlen te maken. Dit willen we doen door middel van onze Gezond Gemak app. Bij de app maken wij gebruik van de Micro:bit. In de app is het mogelijk om gezonde maaltijden op te vragen naar aanleiding van persoonlijke gegevens. Enkele persoonlijke gegevens die nodig zijn om de app zo goed mogelijk te laten functioneren zijn: geslacht, gewicht, lengte, allergieën, ingrediënten en dagelijks verbrande calorieën. De app gaat vervolgens met deze gegevens aan de slag om een gepast recept voor te schrijven. Het is ook mogelijk om met de Gezond Gemak app je sportactiviteit/workout te monitoren. Hiervoor is het in bezit zijn van de Micro:bit van belang. De Micro:bit telt het aantal stappen dat je zet en verrekent het naar aantal verbrande calorieën. De berekening wordt gedaan op basis van de persoonlijke gegevens. Dit wordt vervolgens verstuurd dit naar de database, zodat als je na je workout een recept wilt opvragen ook het aantal verbrande calorieën wordt meegenomen in de berekening. Indien je een bepaald doel voor ogen hebt bijvoorbeeld dat je 5 kilo wilt afvallen, kun je dit doel stellen in de Gezond Gemak app. Om dit doel te behalen zal er op dagelijkse basis een calorie-limiet worden gesteld worden. Binnen de Gezond Gemak app is het ook nog mogelijk om te kijken naar eerdere behaalde resultaten en doelen. Dit alles is samengesteld in de Gezond Gemak app met de eventuele samenwerking met de Micro:bit.