Het aantrekkelijker maken van treinreizen

Een app waarmee je de beschikbare zitplaatsen kan zien in de trein om het treinreizen aantrekkelijker te maken.

Wij willen er met onze oplossing voor zorgen dat er minder mensen met de auto gaan rijden. Als er minder mensen met de auto gaan zal er uiteindelijk minder co2 uitstoot zijn en dit zal uiteindelijk weer beter zijn voor het milieu. Wij willen dit idee verwezenlijken doormiddel van een applicatie. Door middel van de applicatie willen wij ervoor zorgen dat er meer verdeeldheid komt in de trein. Mensen kunnen dus beter een plekje vinden en treinreizen wordt aantrekkelijker. In de applicatie willen wij een overzicht maken van welke coupé leeg is en welke vol. In de stoelen worden sensoren gemonteerd die meten of de stoel beschikbaar is of niet. De reizigers zullen dus beter verspreid worden over de trein en hierdoor zal de verdeling van de trein beter verlopen. Er hoeven dus minder mensen te staan en dit maakt het reizen met de trein een stuk aantrekkelijker. Ook willen wij op de zijkant van de coupé lampjes monteren. De lampjes kunnen groen, oranje en rood kleuren om de drukte in de coupé aan te geven. Door middel van deze lampjes kunnen ook mensen die de app niet gebruiken zien waar de plekken beschikbaar zijn. Zo kan dus iedereen gebruik maken van ons idee.