Een digitale oplossing voor plastic muntjes op festivals

Een duurzame armband met bijbehorend systeem waarmee de huidige betaalmethode (plastic muntjes) op festivals vervangen kunnen worden door een digitale manier.

De oplossing die wij hebben bedacht gaat over het volgende probleem: Er worden nog steeds te veel plastic muntjes gebruikt op festivals, die vervolgens op de grond kwijtraken en dus het milieu vervuilen. Bij het Woo Ha festival is het extra noodzakelijk om onze oplossing toe te passen, aangezien het in de buurt is van een safari park dus kan dit ertoe leiden dat dieren eronder zullen lijden. Sommige mensen nemen de muntjes ook mee naar huis en gooien het vervolgens weg waardoor het niet gerecycled kan worden.  
De werking achter de schermen gaat als volgt: Zodra het armbandje gescand wordt, verschijnt in onze beveiligde database de gegevens van de persoon en het tegoed. De gegevens die opgeslagen worden zijn natuurlijk wel opgeslagen volgens de privacywetgeving. De database wordt beveiligd door een strenge encryptie zodat de database niet gehacked kan worden en de persoonsgegevens aan de hand daarvan niet gelekt worden. De armbandjes worden weggegeven met een borg zodat de klanten er zorgzamer mee omgaan. Er zit een chip in het bandje dat gescand kan worden. Nadat je scant moet je een pincode intoetsen, mocht je de pincode verkeerd ingevoerd hebben, moet je bij meer dan 3 keer een puk code invoeren wat in dat geval je ticketnummer is.