Bewustheid creëren over hoeveelheid afval per huishouden

Een aantrekkelijke prullenbak die weegt hoeveel afval een huishouden weggooit. Ons doel is om mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval dat ze daadwerkelijk weggooien. 

Hallo wij zijn groep B uit klas 12. We noemen onszelf ook wel de iTrashers en hebben een nieuwe generatie prullenbak bedacht. Namelijk de iTrasher, dat klopt we hebben onze prullenbak naar onszelf vernoemd. Iedereen weet er wel van, het afval probleem wordt steeds groter en groter. Ook komt de gezondheid van de aarde nog erbij kijken. Daarom hebben wij de iTrasher prullenbak bedacht, om de natuur te verbeteren door minder afval weg te gooien en meer te recyclen. De iTrasher is een slimme prullenbak waarmee we mensen bewust willen maken van de hoeveelheid afval dat ze weggooien. Ieder huishouden krijgt een eigen account dat gekoppeld wordt met hun huisadres. Hiermee wordt de hoeveelheid afval in kilo’s bijgehouden. Verder krijgen burgers een pasje wat gekoppeld is aan hun account. Om toegang te kunnen krijgen tot de prullenbakken, moet het pasje gescand worden. Burgers krijgen korting voor de afvalbelasting die ze betalen, wanneer ze onder een bepaalde waarde zitten qua weggegooid afval. Alle informatie wordt doorgestuurd naar een database. Deze stuurt de gegevens weer naar een app waar de klant een overzicht van het weggegooide afval in kilo’s kan inzien. Dankzij deze app worden alle burgers bewust van hoeveel afval ze per dag / periode weggooien. Om onze natuur schoon te houden en minder afval te produceren is dit noodzakelijk. Het is een begin, maar wij hopen meerdere steden / landen te motiveren om het afvalprobleem zo aan te pakken. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de klanten die veel meer zullen besparen door middel van deze slimme prullenbakken. Onze oplossing zorgt er ook voor dat mensen meer gaan denken over recycling en dit is ook weer beter voor het milieu aangezien er minder afval wordt verbrand.