Mensen motiveren om afval te splitsen

Een prullenbak die mensen motiveert om hun afval te splitsen, door het makkelijker te maken en statiegeld te bieden.

Het probleem dat wij met onze oplossing aanpakken is dat het afval grotendeels niet gerecycled wordt, wat niet milieuvriendelijk is. Dit kan voorkomen worden door het afval vooraf te splitsen, wat een hele klein moeite is. Het plan die wij hebben bedacht bestaat uit een database van alle producten in de kantine, hun verkoopprijs, hoeveelheid afvalproducten en de waarde van de afval. Daarnaast zijn wij van plan om een prullenbak te bouwen waar wij embedded software in programmeren. De prullenbak bestaat uit verschillende openingen waar de verschillende soorten afval in gestopt kan worden. De prullenbak is verbonden met dezelfde database zoals eerder benoemd. Zodra de klant een product koopt doormiddel van zijn/haar campuskaart wordt dit geregistreerd op zijn/haar pas. Op de pas komen de gekochte producten te staan en dus ook het corresponderende afval. Als die persoon vervolgens met dezelfde campuskaart naar een van de speciale prullenbakken gaat en de kaart scant, geeft de machine aan welke type afval aanwezig is bijvoorbeeld, een plastic flesje die op de pas geregistreerd staat, daarna gaan de juiste luiken open, zodat de gebruiker het afval weg kan gooien. Daarnaast krijgt de klant de waarde van het afval op zijn pas gestort. Dit doen wij door middel van Java en de database in mySQL , en gebruiken een Arduino-UNO als hardware. Op het moment dat je scant, zorg Arduino-UNO ervoor dat de prullenbakken opengaan en wordt dan aangegeven waar het afval hoort. Vervolgens wordt het statiegeld aan je campuspas weer toegevoegd.