Stimulatie om plastic afval te scheiden

Er wordt te weinig plastic gescheiden en dit is een groot probleem voor mens, dier en milieu. Wij hebben hier een handig systeem voor bedacht.

Wij hebben een systeem bedacht dat mensen aanspoort tot het scheiden van plastic afval. Door middel van een container kunnen mensen hun plastic gemakkelijk en op een leuke manier inleveren. Op deze manier dragen de mensen hun steentje bij en worden ze beloond. Onze container krijgt een aparte en opvallende uitstraling dat de aandacht van de mensen zal trekken. We willen dat de container doorzichtig wordt en gevuld met beeldschermen. Op deze beeldschermen zijn de scores van mensen te bekijken met hierbij hun ingevoerde gebruikersnaam indien de gebruiker goedkeuring heeft gegeven. Deze gebruikersnaam wordt aangemaakt bij de registratie van de gebruiker, er mag zelfgekozen worden wat deze gebruikersnaam is. Allereerst drukt de gebruiker op ons touchscreen display een product aan. Nu krijgt de gebruiker de kans op het stuk plastic in de container te werpen. Zodra het product is goedgekeurd en het is succesvol ingeleverd wordt er een QR-code aangemaakt. De gebruiker kan met onze app de QR-code scannen en er worden nu punten toegekend afhankelijk van het gewicht en soort plastic. Deze punten kunnen dan worden uitgegeven aan verschillende duurzame producten of diensten bij onze partners. We hopen op een samenwerking met de overheid met als gevolg dat het project door de overheid gefinancierd wordt. We hopen met deze oplossing dat er meer plastic gerecycled gaat worden met alle positieve milieugevolgen van dien.