Stropers en boomkappers detecteren

Wij willen stropers en illegale boomkappers detecteren in het bos met behulp van een PIR en geluidssensor.

Het probleem dat wij willen oplossen voor the Challenge stamt af van de SDG ‘Het leven op Land’. Wij hebben ons voorgenomen om onze bosgebieden, en de flora en fauna in deze gebieden te beschermen. Dit willen wij bereiken door ons te richten op stropers en illegale boom kappers. Deze willen we detecteren en de boswachters informeren over de activiteiten bij de gegeven locatie.

Onze oplossing is gebaseerd op het bouwen van een sensor apparaat. Dit doen wij met een PIR (passieve infrarood sensor) en met een geluidssensor. Deze sluiten we beide aan een microbit die alle data opneemt, waarna de data doorgestuurd wordt naar een raspberry pi. Op de pi hebben we een database staan waar de gegevens worden opgeslagen, en met een app kan er dan gekeken worden naar de data op een gebruikersvriendelijke manier.
Zo kunnen de boswachter op een makkelijke manier inzien waar er alarmen afgezet worden en waar hotspots zijn voor (potentiële) boosdoeners.