Milieuvervuiling tegengaan door middel van statiegeld

Wij willen met behulp van een scanner blikken voor statiegeld laten scannen en zo milieuvervuiling binnen de bevolking tegen te gaan.

In onze project zijn dit de belangrijke functionele aspecten de wij voor oplossing gaat realiseren.
Flesjes scannen: Deze functie is belangrijk omdat deze functie het letterlijke doel is van onze project. Met deze functie moeten zoveel mogelijk flesje gescand worden om daarna het derde onderdeel van de top drie toe te passen.
Blikjes scannen: Ook deze functie is het letterlijke doel van het project net zoals de vorige functie. Met deze functie is de bedoeling dat er een aantal specifieke blikjes worden gescand en dan doorgegeven worden naar functie drie. Aangeven hoeveel flesjes en blikjes waard zijn:
Deze functie is net zoals de andere drie functie in de top 3 een must bij het realiseren van dit project. Deze functie dient om alle flesjes om te zetten in een numerieke waarde geformuleerd in euro’s.
Een manier om geld uit te geven: Met deze functie wordt er nadat de flesje zijn omgezet in een numerieke waarde in euro’s, de waarde uitgegeven aan de persoon die een flesje scant.
Manier om de flesjes en blikjes nadat ze gescand zijn te verzamelen: Deze functie is nodig voor het recyclen van flesje en ervoor te zorgen dat hetzelfde flesje niet meerdere keren gescand kan worden.
De band is vol: De display geeft aan de dat de band vol is en geeft aan dat je op de bel moet drukken zodat er een medewerker komt op de band te legen zodat er opnieuw flessen kunnen worden in genomen.
Mogelijkheid om flesjes toch weg te gooien: als je fles te ingedeukt is of je neemt van de verkeerde winkel mee. Kun je het nog steeds voor recyclen weggooien in de prullenbak vlak bij de scanner.