Verwoestijning tegengaan door het meten van de luchtvochtigheid

Tegen verwoestijning hebben wij een uniek apparaat ontwikkeld. Op basis van de luchtvochtigheid en de luchtdruk geeft het apparaat advies over de waterbehoefte van de grond.

Tegenwoordig worden steeds meer gebieden onvruchtbaar. Hierdoor veranderen ze in woestijnen. Dit wordt ook wel verwoestijning genoemd. Dit kan gebeuren door het gebrek aan verschillende factoren zoals het gebrek aan water, het gebrek aan voedingstoffen in de grond of door het gebrek aan beschutting door planten. 
Wij bieden een oplossing voor dit probleem. Wij hebben een apparaat ontwikkeld die advies geeft over het aanvullen van de waterbehoeften van de grond. 
Wij hebben deze oplossing bedacht toen we dachten aan de klimaatveranderingen en de toename van woestijnen. Wij kwamen tot de conclusie dat om de toename van woestijnen te verminderen er een overzicht nodig was over de waterbehoeften van die gebieden. Als oplossing hebben we daarom een apparaat gemaakt die de waterbehoeften bijhoudt. Ook geeft het apparaat advies over het bijvullen van de grondvochtigheid om organisaties te ondersteunen bij het optimaliseren van de grondkwaliteit.
Het apparaat bepaalt dit advies op basis van twee factoren in zijn omgeving. De eerste is de luchtdruk. Hiermee wordt bepaald wanneer er neerslag verwacht kan worden. De tweede is de grondvochtigheid. Met deze twee factoren bepalen we het advies over de waterbehoefte van de grond. De gebruiker kan dan bepalen om het advies wel of niet op te volgen. Als wij dit project verder mochten ontwikkelen zouden wij nog aantal functies toevoegen aan het apparaat. We zouden ervoor zorgen dat je via een mobiele telefoon metingen kan maken en gegevens opvragen. Ook zouden we de mogelijkheid bieden om een irrigatiesysteem bij het apparaat mee te leveren.