Het bestrijden van droogte en woestijnvorming

De Terrabit richt zich op de bestrijding van droogte en woestijnvorming, door een gemakkelijke manier te bieden om grondkwaliteit te meten.

Het uitbreiden of ontstaan van woestijnen is vaak een gevolg van landbouw. Wanneer landbouw niet duurzaam wordt bedreven, raakt de grond uitgeput en wordt het land onbruikbaar achtergelaten. Wij hebben een oplossing bedacht die de droogte en woestijnvorming op onze aarde zal verminderen. De Terrabit biedt een gemakkelijke manier aan om de kwaliteit van grond te meten. De metingen die uitgevoerd worden kunnen teruggevonden worden in de bijbehorende app. Het prototype van de Terrabit toont het vochtniveau van de grond. De meetgegevens staan bij ons opgeslagen in een beveiligde database. Deze database bevat ook informatie over de klant die de meting heeft uitgevoerd. Onder deze informatie verstaan we: het IP-adres van de klant, de locatie van de meting en de naam van de klant. Aangezien het hier om gevoelige informatie gaat, zal deze informatie beveiligd worden met encryptie.  Wanneer we het project verder gaan uitwerken willen we met behulp van duurdere meetsensoren ook weergeven hoeveel mineralen en andere voedingstoffen in de grond voorkomen. Ook willen we nuttige data leveren aan onze overheid. De overheid kan met behulp van deze data een gedetailleerd en lokaal overzicht creëren van de grondkwaliteit in Nederland. Dit overzicht heeft als voordeel dat er een plan opgesteld kan worden, om de droogte en woestijnvorming tegen te gaan in gebieden waar dit noodzakelijk is. Onze visie is om wereldwijd een compleet overzicht te creëren van gebieden met een slechte grondkwaliteit. Hierdoor kan er precies gezien worden in welke gebieden er actie genomen moet worden tegen droogte en woestijnvorming.