Verantwoordelijker omgaan met alcohol

Een app die het alcoholgehalte in je lichaam meet en advies geeft, zodat er verantwoordelijker met alcohol om kan worden gegaan.

Alcoholmisbruik is een groot probleem dat veel gevolgen voor de samenleving met zich mee brengt en dat steeds vaker voorkomt in de maatschappij. Het project, genaamd Drinkmaat, heeft als doel oplossingen te vinden voor dit probleem, een betere en gezondere leefomgeving te creëren en het bewustzijn van mensen te verbeteren ten aanzien van alcoholgebruik. De app werkt met een database die de informatie van de bekendste alcoholische dranken opslaat en die met de persoonlijke gegevens van de gebruiker koppelt (gewicht, leeftijd, geslacht en lengte). Zo kan de gebruiker gepersonaliseerde informatie inzien over hoe er op een gezonde manier om kan worden gegaan met alcohol. Door middel van een knop kan de gebruiker makkelijk en snel bijhouden hoeveel er al gedronken is en hoeveel er nog gedronken kan worden tot het een negatief effect op de persoon kan hebben. Na het meten van het alcoholgehalte geeft de app dus advies over hoeveel alcohol de gebruiker nog kan hebben. De analyses en berekeningen zijn gebaseerd op alcoholpromillages . Op basis van deze parameters geeft de alcoholcalculator de juiste informatie aan de gebruiker door. De implementatie van deze oplossing kan veel maatschappelijke voordelen opleveren. Ook is het een goede ondersteuning voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen die zijn gecreëerd door de UN. Het project ondersteunt voornamelijk het volgende target van het doel “Goede gezondheid en welzijn”.