Zwerfafval tegenaan door middel van een beloningssysteem

Een beloningssysteem voor mensen die actief recyclen zodat er minder zwerfafval is en mensen actiever bezig zijn met het milieu.

Veel mensen gooien hun afval op straat omdat ze er snel vanaf willen en geen zin hebben om het in de juiste prullenbak te gooien. Hierdoor komt er veel zwerfafval op straat te liggen en vermindert de kwaliteit van leven en het milieu. Om mensen aan te sporen zwerfafval op te ruimen en hun eigen afval fatsoenlijk weg te gooien, hebben wij deze oplossing bedacht. Met ons beloningssysteem proberen wij iedereen te motiveren om de straten schoon te houden en hun afval te recyclen. Iedereen kan makkelijk onze app downloaden zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan het schoonhouden van onze omgeving. Zodra je de app hebt geïnstalleerd hoef je je alleen nog maar aan te melden. Daarna kun je gelijk beginnen met het verzamelen van punten. In de app kun je bekijken hoeveel kilogram je totaal hebt gerecycled, de punten die je hebt verzameld, waaraan je je verdiende punten kunt besteden en waar onze afvalcontainers staan zodat je daar je afval in weg kan gooien. Deze afvalcontainers zijn speciaal ontworpen voor ons project. In de afvalcontainer wordt gemeten wat het gewicht is aan afval dat wordt ingeleverd en ons systeem rekent dan uit hoeveel punten je daarvoor krijgt. Ook laat de afvalcontainer weten wanneer hij vol zit, zodat die zo snel mogelijk kan worden geleegd en vervoerd door de verantwoordelijke organisatie. Het afval wordt gebracht naar het afvalprocescentrum en daar wordt bepaald of het juiste soort afval is weggegooid.