Tjip The Bear!

Een beer waarmee kinderen die dat lastig vinden kunnen aangeven hoe zij zich voelen, en waarvan ouders deze gegevens in kunnen zien en eventueel op tijd in kunnen grijpen. 

Ons product is een teddybeer genaamd ‘Tjip The Bear’. Tjip The Bear is ontwikkeld na de observatie dat er een behoorlijk aantal kinderen is die het lastig of eng vinden om te communiceren met hun ouders om welke reden dan ook. Wanneer een kind moeilijk kan communiceren en niet goed kan aangeven of hij of zij lekker in zijn vel zit, kan dit voor lichamelijke en/of geestelijke klachten zorgen. Om kinderen de mogelijkheid te bieden hun gemoedstoestand makkelijker te communiceren zodat er, indien nodig, tijdig ingegrepen kan worden, zijn we op het idee van Tjip The Bear gekomen. De teddybeer wordt aangestuurd door een kleine computer op batterijen. Dit wordt een raspberry pi genoemd. Wanneer de teddybeer aangezet wordt, start Tjip The Bear op en stelt het eenvoudige “ja” of “nee” vragen aan het kind via het ingebouwde lcd-scherm. De sensoren in de pootjes van Tjip The Bear registreren het antwoord van het kind. De gegevens worden opgeslagen op de raspberry pi en kunnen hierna, via een app die bij de teddybeer hoort, afgelezen worden door de ouders van het kind. Er wordt een beeld van de psychische gesteldheid van het kind gecreëerd en het wordt zo makkelijker voor de ouders om problemen tijdig te signaleren en in te grijpen. Ook geven wij Tjip een dubbele functie als nachtlampje, speciaal voor kinderen die bang zijn in het donker.