Het gemakkelijk controleren van veilige wachtwoorden

Met ons product kunt u gemakkelijk wachtwoorden checken. Wij hebben de beste checks gemaakt om te kijken of het wachtwoord veilig is. Ons systeem bewaard beveiligd de wachtwoorden op in een database, voor betere analyse.

Iedereen zit tegenwoordig op het internet. Het is normaal dat er veel met data wordt gewerkt. Maar hoe houd je dat allemaal veilig? Door te beginnen met een sterk wachtwoord. Wij zijn PassAware gestart en laten consumenten of bedrijven, door middel van ons nieuwe product, hun wachtwoorden checken. Dit apparaat laat zien hoe veilig het wachtwoord nou precies is. Wij hebben een speciale lijst aan checks gemaakt waar een wachtwoord aan moet voldoen. Denk hierbij aan minimale eisen: speciale karakters, lengte wachtoord en hoofdletters, etc. Denk aan bestaande woorden: een wachtwoord dat alleen bestaat uit Nederlandse woorden, is kwetsbaar voor een zo genoemde ‘dictionary attacks’. Ook onthoudt ons product op een veilige manier de ingevoerde wachtwoorden. Deze worden bewaard in een beveiligd lokale database. Alleen de gebruiker heeft toegang tot deze database. Wanneer je een nieuw wachtwoord invult, zal er worden gecheckt of je dit wachtwoord al een keer eerder hebt gebruikt. Verder kijken we of het wachtwoord een keer openbaar is gekomen door een hack bij een bedrijf/database. Dit is natuurlijk niet gewenst. Wanneer een gebruiker het apparaat aansluit op zijn of haar computer kan er via een overzichtelijke GUI het wachtwoord worden ingevoerd, aangepast, of verwijderd. Met simpele kleuren aanduidingen zie je meteen wanneer een wachtwoord veilig is, veilig is maar met zwakke punten en onveilig is. Als het even niet duidelijk, is er natuurlijk een tips panel, waarin je verschillende tips vind over het maken van een sterk wachtwoord.