Het helpen van buitenlandse studenten

Een app die buitenlandse studenten helpt met de opstartfase tijdens hun opleiding in Nederland. 

Ieder jaar komen er steeds meer studenten vanuit het buitenland in Nederland studeren. In Nederland spelen er andere factoren en regels dan elders wat lastig kan zijn, mede door de taalbarriere. Daarom willen wij deze studenten helpen die hier op de Haagse Hogeschool komen studeren. Wij hebben hiervoor een app gemaakt voor op de mobiele telefoon: ForeignStudyHHS. Je kan je eigen account aanmaken met je schoolmail. De app bevat 2 hoofdfuncties: nieuwsartikelen en een checklist. In de app zijn nieuwsartikelen die alles te maken hebben met het onderwijs in Nederland die gerelateerd zijn aan buitenlandse studenten, zo worden ze op de hoogte gehouden van wat er allemaal speelt in Nederland. Daarnaast bevat de app ook nog een checklist. Deze is gecategoriseerd in een aantal onderdelen: Voor vertrek, overheid, school en vrije tijd. Het onderdeel ‘voor vertrek’ zijn taken die je kunt doen voordat je naar school gaat. Bij het kopje ‘overheid’ kun je denken aan inschrijven bij de gemeente en toeslagen aanvragen. Zo zie je dat de app niet alleen op school gericht is, maar op het volledige studentenleven. Zodra je een taak hebt afgerond kun je die afvinken en wordt je progressie samen opgeslagen met je account. Samen met de checklist hebben we ook nog eens microbit aangesloten die weergeeft hoe ver je bent met je checklist doormiddel van LED lichtjes die een percentage branden. De app zorgt ervoor dat buitenlandse studenten kunnen laten wennen aan het Nederlandse studentenleven.