Bewustzijn creëren bij mensen van het watervebruik

Een app die mensen bewust maakt van hoeveel water ze verbruiken met douchen, en het leuk maakt om water te besparen.

Onze app AquaDefense is voor mensen die op een leuke manier inzicht willen krijgen over hun waterverbruik tijdens het douchen. Iedereen start met een leeg dorpje. Je moet aangeven hoelang je wekelijks gaat douchen. Wanneer je dit hebt gedaan dan krijg je je eigen dorpje te zien. Ieder dorpje is in het begin leeg. Iedere keer dat je kort doucht, krijg je punten. Wanneer je een hele week kort hebt gedoucht, krijg je genoeg punten om een begin te maken aan je dorp. Als je een keer te lang doucht, verlies punten waardoor de kans groter is dat je dijk overstroomt. Hoe meer huizen je bezit, hoe meer gouden munten je kan innen om je stad beter te beveiligen tegen het water. Het is een mogelijkheid om later toe te voegen dat je je dorp kan vergelijken met die van een vriend, en de dorpen van vrienden te bezoeken.Deze app gaat het probleem oplossen dat mensen te lang onder de douche blijven staan. Door inzicht te krijgen in je waterverbruik zul je kunnen zien hoeveel je maandelijks betaalt aan water en dit zou je dankzij deze app kunnen verbeteren. Verder willen we jongeren inspireren om een betere wereld te creëren.