Verzamelen en recyclen van zwerfafval

Verzamelen en recyclen van zwerfafval rondom de basisscholen in wijken aan de hand van een website met competitie-element

Wij hebben een milieu project genaamd ´Waste Saver´. In dit project lossen we een van de grote problemen op onze wereld, het overtollig afval. Wij hebben hier steeds meer last van, omdat we het nergens meer kwijt kunnen raken op onze aarde en het hierdoor ons milieu/natuur beïnvloedt. Wij hebben hier een oplossing voor. Wij laten basisscholen op een leuke en leerzame manier afval verzamelen rondom hun school en deze moeten ze vervolgens scheiden. Ze krijgen hier twee uur de tijd voor (de docent houdt de tijd hierbij in de gaten). Als dit is gedaan wordt het verzamelde afval een keer per week opgehaald door een vuilniswagen met een weegschaal. De vuilnisman weegt het aantal opgehaalde vuil per school op en noteert deze op de site. Na een aantal maanden wordt er gekeken welke school het meeste afval (in kilo´s) heeft opgehaald en gescheiden. De basisschool met het meeste behaalde kilo’s mag een bepaald bedrag doneren aan de door ons geselecteerde goede doelen. Wij beginnen met dit project eerst in een wijk. Zodra dit goed verloopt, gaan we het nationaal uitbreiden en misschien zelfs internationaal. Door deze manier zullen wij de nieuwe generatie ook aanleren om afval te recyclen en zal er beter met ons milieu omgegaan worden in de toekomst. Zo zullen we dan ook langzaam het probleem tegen gaan en in de toekomst meer kunnen voorkomen.