Hartproblemen voorkomen door hartslagbandje

Vroegtijdig sterven van mensen met hartproblemen voorkomen door  middel van een hartslagbandje.

Wij hadden gekozen voor SDG 3: Goede gezondheid en welzijn. Ons probleem gaat over mensen met hartproblemen die vroegtijdig kunnen sterven omdat de hulpinstanties niet tijdig worden geïnformeerd over eventueel gevaar bij de patiënten. Bij mensen met hartproblemen is er een grote kans op een hartstilstand en de overlevingskans daarbij is gemiddeld 23%, wij proberen dat te voorkomen en er op tijd bij te zijn. Als oplossing hebben wij SafeHeart bedacht: hartpatiënten dragen een polsbandje dat hun hartslag bijhoudt en een melding doorstuurt als het hart van de patiënt in de gevarenzone zit. Dit bandje stuurt ook elke twee weken de hartgeschiedenis van de patiënt naar de applicatie en dat wordt weer doorgestuurd naar zijn of haar primaire zorgverlener. Ons product bestaat uit een armbandje en een applicatie. Het bandje meet de hartslag van de drager en is direct gelinkt aan de applicatie. De belangrijkste functies van de applicatie is het ontvangen van de hartslagdata van het bandje en het opslaan daarvan, ook het doorsturen van de data is belangrijk. Het bandje werkt stress verlagend want wanneer er iets mis gaat met hun hart, worden de correcte instanties gelijk gecontacteerd.