Tuinbranden voorkomen d.m.v. branddetectiesysteem

Tuinbranden voorkomen d.m.v. branddetectiesysteem met thermalcamera, temperatuurmeter en CO2 detectie(bewegingssimulatie). 

De laatste tijd komen er steeds meer tuinbranden voor. Dit zie je steeds vaker in het nieuws. Wij, als team HBO-ICT-9B, willen dit verhelpen door een passende, milieuvriendelijke en effectieve oplossing te bedenken. Daarrom hebben wij The Mold bedacht. Dit is de naam van het product dat we ontwikkelen om branden in particuliere tuinen en parken tegen te gaan. The Mold is een branddetectiesysteem die zich onderscheidt van alle andere branddetectiesystemen. De focus is voornamelijk tuinen van bewoners tegen tuinbranden te beschermen. Naast het beschermen is The Mold ook een decoratieve toevoeging in de tuin. Wij hebben aandacht besteed aan duurzame materialen. Denk hierbij aan 3D-printer en recyclede materiaal. Wij gaan daarom voor Cradle To Cradle (C2C). Indien het CO2 gehalte, temperatuur en thermal camera respectievelijk 17%, 160oC en een melding aangeeft, wordt er direct gesignaleerd naar zowel de meldkamer als de eigenaar van The Mold. Daarbij worden gegevens vanuit het logboek meegestuurd naar de meldkamer. Er wordt ten alle tijden een logboek bijgehouden. Deze kan je altijd inzien als je de app opent en naar het logboek gaat.
Bij deze wij in de toekomst zo veel mogelijk tuinbranden voorkomen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *