Informatie zoals houdbaarheidsdatum en voedingswaarden in een app

Een app die producten scant en hier informatie over geeft zoals wanneer dit product over de datum gaat voedingswaarden en meer.

Het eerste probleem dat willen oplossen door CFreezy-Breezy! is dat men bewuster wordt van hetgeen dat in hun koelkast ligt. In Nederland wordt ieder jaar 2 miljard kilo voedsel weggegooid, en vaak verdwijnt dit ongeopend in de prullenbak. https://nos.nl/artikel/2128685-we-blijven-veel-voedsel-weggooien-135-kilo-per-persoon.html Door middel van de app krijgt men een overzicht van de producten die ze in hun koelkast hebben staan en zullen ze minder geneigd zijn overbodige aankopen te doen. Door de bewustwording hiervan zullen ze hun voedsel consumeren en zal de voedselverspilling afnemen.  Onze app houdt bij welke producten je koopt en in de koelkast zet. De app heeft meerdere handige functies die de gezondheid van de gebruiker verbeteren door onder andere het bijhouden van wanneer het product over de datum gaat en waarschuwt de klant op tijd dat het product, of niet meer te consumeren is of dezelfde dag nog geconsumeerd moet worden. Ook kan de app door behulp van het scannen van de barcode een overzicht van het producten laten zien van bijvoorbeeld, hoeveel calorieën, ingrediënten en andere inhoud een product bevat. Dit is dan allemaal mogelijk met behulp van de databases van desbetreffende supermarkten. Tot slot wordt er ook een overzicht aangehouden over eventuele recepten dat de klant op dat moment in zijn, haar koelkast heeft.