Een statiegeldsysteem waar mensen hun plastic tassen kunnen inleveren.

Met de manier die wij bedacht hebben willen wij milieuvervuiling tegen gaan. We hebben een soortgelijk systeem ontwikkeld als dat je zou gebruiken bij het inleveren van je statiegeld flessen. We hebben een inleverbak in combinatie met een scanner ontwikkeld waarbij de desbetreffende persoon zijn/haar tasje kan inleveren en daarvoor een bonnetje terugkrijgt. De bedoeling is dat de consument zijn/haar tasje kan inleveren en daarvoor een bonnetje terugkrijgt. De bedoeling is dat de consument zijn/haar tasje scant met de aanwezige scanner, en vervolgens het tasje in de inleverbak legt. De inleverbak zal op basis van de gescande barcode het formaat tasje verwerken. Zo wordt de consument niet belast met het apart inleveren van verschillende formaten tassen. Na het voltooien van de inlevering wordt er een bonnetje geprint uit het apparaat. Het bonnetje kan weer ingeleverd worden bij de kassa zoals het werkt bij de statiegeld bon van plastic flessen.