Het inleveren van voedsel voor een beloning

Wij hebben een app ontwikkelt die het mogelijk maakt voor particulieren om voedsel in te kunnen leveren bij de Voedselbank in ruil voor beloningen.

Er wordt wereldwijd teveel voedsel verspilt. Hier willen wij met ons product iets aan veranderen. Wij willen het namelijk mogelijk maken om ook als particulier voedsel in te kunnen leveren bij de Voedselbank. Op deze manier ga je zowel voedselverspilling als de SDG ‘Zero Hunger’ tegen. Het voedsel dat normaal wordt weggegooid, wordt met behulp van onze app ingeleverd bij de Voedselbank. Hierdoor spaar je punten, verspil je geen voedsel en help je mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Het proces loopt als volgt: Stel, je komt erachter dat je iets bij de supermarkt gekocht hebt wat je achteraf toch niet nodig blijkt te hebben, dan is het mogelijk om deze overschotten in te leveren bij de Voedselbank. Op de app is het de bedoeling dat er door de gebruiker een account wordt aangemaakt. Aan dit account zit een unieke code gekoppeld. Op de app kan je de meest dichtbij zijnde Voedselbank zien. Vervolgens kan de gebruiker, met zijn/haar producten, naar een Voedselbank naar keuze. Hier geeft de gebruiker op de app aan welke producten hij/zij gaat inleveren. Vervolgens laat de gebruiker zijn/haar producten controleren door een vrijwilliger van de Voedselbank. Zodra deze zijn goedgekeurd, kan de vrijwilliger een bevestiging geven aan het systeem en krijgt de gebruiker zijn/haar punten toegewezen. De gebruiker kan de gespaarde punten uitgeven aan verschillende uitjes, denk hierbij aan een gratis pannenkoek bij het Pannenkoekenpaviljoen.