Het verminderen van ongelijkheid bij sollicitaties binnen de ICT-branche

Ongelijkheid verminderen bij het solliciteren binnen de ICT-branche d.m.v. anoniem solliciteren via onze website.

Wij gaan een platform bouwen waar sollicitanten anoniem solliciteren om ongelijkheid tijdens het sollicitatieproces aanzienlijk te verminderen. De sollicitant maakt een profiel in Anopply waarin hij vermeldt wat zijn skills, werkervaring en diploma’s zijn. Als dit geverifieerd is, kan hij zoeken naar een vaste of tijdelijke baan door middel van vacatures. Ook is het platform gericht op werkgevers. Werkgevers registreren zichzelf ook op dit platform. Ze creëren en plaatsen vacatures die vervolgens op het platform te vinden zijn. In de vacature wordt alleen beschreven hoeveel jaar werkervaring er nodig is, welke skills de sollicitant moet beheersen en welke diploma’s de sollicitant nodig heeft. Ook staat er een functieomschrijving bij en wat de werkgever te bieden heeft aan de sollicitant.  Als een sollicitant een vacature ziet die hij interessant vindt, reageert hij hierop. Vervolgens kan de werkgever de details bekijken van de sollicitant. Als de werkgever de sollicitant goedkeurt, gaat de werknemer het sollicitatieproces in. Hierin kunnen beide partijen, indien nodig, vragen stellen door middel van een chatfunctie. Ook worden standaard zaken geregeld via het platform, zoals het salaris, maar ook een optionele skills test die wordt opgegeven door de werkgever om te kijken of de sollicitant inderdaad voldoet aan de gegevens die hij heeft opgegeven in zijn profiel. Als de sollicitant door het hele proces geweest is, is de laatste stap een persoonlijk gesprek waarbij de werkgever en sollicitant elkaar te zien krijgen. Als de werkgever en/of werknemer na deze laatste stap toch besluit om het aanstellen van de sollicitatie te annuleren, wordt er een geldige verklaring verwacht. Deze verklaring wordt opgeslagen en kan bij meerder instanties worden opgeroepen om zo de werkgever en/of sollicitant op zijn gedrag aan te spreken indien dat nodig is. In geval beide partijen akkoord gaan, is de sollicitant aangenomen.