Identificeren van mensen bij stoplichten

Drukken op een knopje bij een stoplicht is onhandig en onhygienisch, daarom hebben wij een camera die mensen identificeerd en aan het stoplicht doorgeeft dat er iemand staat te wachten.

Met ons systeem lossen we een aantal verkeersproblemen op die zich voordoen in de maatschappij. Een van die problemen is dat blinden en slechtzienden het knopje bij het stoplicht moeilijk kunnen vinden en ze dus langer moeten wachten totdat het stoplicht op groen gaat. Ook voor gehandicapte mensen die bijvoorbeeld hun armen niet kunnen bewegen is deze ICT-gerelateerde oplossing handig. Om deze problemen op te lossen hebben wij een camera die voetgangers herkent en doorgeeft aan het stoplicht dat er iemand staat te wachten waardoor er niet meer op een knopje gedrukt hoeft te worden.