Aanbod ICT-Studies op Curaçao verbreden

Er is weinig aanbod in ICT-studies op Curaçao. Wij organiseren een online lesmethode die dit probleem tegengaat. 

 Een speciale hogeschool voor IT-onderwijs op het mooie Curaçao. Wij wilden dit op Curaçao doen, omdat de IT daar erg achterloopt op die van Nederland. Mede door de financiële problemen op Curaçao, en de recentelijke incidenten met Venezuela is de kwaliteit erg laag, en naar onze mening is het zeker nodig dat IT op professioneel niveau wordt geïmplementeerd binnen de overheid van Curaçao. Een andere reden waarom de kwaliteit van IT op Curaçao zo laag is, is omdat alle studenten die geïnteresseerd zijn in IT naar Nederland vertrekken om daar de studie te volgen. Op Curaçao is het aanbod erg klein van IT-opleidingen (er wordt alleen een lagere opleiding voor systeembeheerder aangeboden), en wij willen dat met ons project gaan uitbreiden.
Ons idee is om een of meer klaslokalen af te huren in de Hogeschool van Curaçao (The University Of The Dutch Caribbean), om daar onze eigen digitale lesmethode te geven aan geïnteresseerde IT-studenten. De studenten kunnen met een pasje toegang krijgen tot het systeem, om zo in ons portaal les te krijgen in de essentiële IT-onderwerpen, zoals security, programmeren, netwerken en business. De hoorcolleges worden in Nederland opgenomen door leraren die werkzaam zijn op de Haagse Hogeschool bij de studie HBO-ICT, en op locatie in Curaçao zullen afgestudeerde IT studenten hulp bieden bij het doorlopen van de opleiding.