Het onnodig aanschaffen van plastic tassen tegengaan

Mensen kopen nog steeds plastic tassen voor het gemak en een groot gedeelte wordt nog steeds weggegooid. Wij willen daar verandering in brengen

Jaarlijks worden er nog te veel plastic tassen onnodig gebruikt en weggegooid, de verandering van een prijs erop te doen heeft een effect. Maar uit verschillende tests is gebleken dat er nog te veel onnodig aangeschaft worden. Zo kwamen we op het idee een app te ontwikkelen waar je de dagen ingeeft waarop je boodschappen doet en dan op deze dagen een melding krijgt (op welke momenten op de dag dat jij het instelt). Zo krijg je een melding om je tas mee te nemen die dag naar bijvoorbeeld werk en dat je na werk boodschappen doet en geen onnodige plastic tassen koopt. Hierbij hebben we ook een chip gemaakt die je kunt koppelen en dat de chip een alarm geeft als er melding op je telefoon komt (de melding die je instelt via de app). Deze chip kun je dan op je tas plaatsen die je gebruikt voor het boodschappen. Bij het ontwikkelen van de app willen we kijken om mensen te informeren over het plastic gebruik en wat dit voor effect heeft op het milieu en ook voor hen.