Stimulatie van de consumtpie van seizoensproducten

Het consumeren van seizoensproducten stimuleren en aan de man brengen door middel van een app.

We zien alles om ons heen veranderen. Met name op gebied van duurzaamheid zien we tegenwoordig dat alles duurzamer moet en dat overal duurzame ideeën voor worden bedacht. Wij dachten aan een oplossing dat wij konden bieden met ICT, waardoor mensen geld zouden besparen én we de duurzaamheid steunen. Wij willen ons dan vooral richten op studenten, omdat we zelf merken dat het best lastig is om geld over te houden aan het einde van de maand. Zeker als je niet wilt lenen is dit erg moeilijk. Wat wij hopen te bereiken met deze oplossing is dat studenten of mensen die het wat minder breed hebben aan het einde van de maand wat geld overhouden én we de wereld weer een stukje duurzamer maken.  
Onze oplossing ligt op het platteland. We richten ons namelijk op de seizoensgebonden producten met The Green App. Wanneer het seizoen van een groente is aangebroken, worden deze verwerkt en verkocht. Omdat het aanbod in deze periode hoog is, zal de prijs dalen. Dit is namelijk de wet van vraag en aanbod. Meer aanbod dan vraag betekent dat de prijs daalt. Wij merken echter dat bij het grote publiek nog niet genoeg bekend is welk product wanneer wordt verwerkt. Wanneer seizoensproducten lang moeten worden opgeslagen kost dit (teveel) geld en het opslaan hiervan is niet goed voor het milieu. Er zijn dan namelijk veel kassen nodig met constant veel licht uitstoot. Wanneer producten niet worden opgeslagen halen leveranciers de producten van buitenaf waardoor er veel transport nodig is, wat ook niet goed is voor het milieu.