Ontziltingsinstallatie om mensen te voorzien van schoon water

Door een goedkope ontziltingsinstallatie met IT-componenten te produceren, kunnen wij veel mensen slim voorzien van water.

Onze oplossing is een goedkope ontziltingsinstallatie die gebruik maakt van de zon om zo zeewater te laten verdampen en op die manier om te zetten naar zoetwater. Het zeewater wordt eerst in een grote zwarte tank gestopt, het zeewater warmt vervolgens op en wordt condens, het verdampte water wordt opgevangen en naar een andere tank vervoerd. In deze tank wordt het water weer afgekoeld en vindt er continue circulatie plaats om zo geen bacteri├źn in het water te laten ontstaan. Het water koelt door de circulatie van de tank snel af en is meteen bruikbaar voor de mens. Ook worden de cruciale gegevens van de tank, zoals het waterniveau, temperatuur en de werking van de pomp bijgehouden door sensoren die vanaf een app voor de gebruikers en beheerder uit te lezen zijn. Zo weet hij/zij wanneer de watertank bijgevuld moet worden. Ook krijgt de beheerder een automatisch bericht wanneer er onderhoud plaats moet vinden om zo de continu├»teit en kwaliteit van de voorziening te waarborgen.

Het probleem dat hier wordt opgelost is het tekort aan veilig drinkwater voor inwoners van landen aan de zee met een zoetwatertekort zoals veel landen in Afrika. Door deze goedkope oplossing is het voor overheden en/of goede doelen erg aantrekkelijk om voor onze oplossing te kiezen.

De gebruikers kunnen via een op de tank aangegeven code de tank toevoegen in de speciaal gemaakte app. In deze app kan je de actuele gegevens van de tank inzien om zo de gebruikers te laten weten of er bijvoorbeeld nog water in de tank zit. Deze oplossing past binnen SDG 6 clean water and sanitation.