Motivatie om te recyclen met behulp van een app

Een recyclestation gekoppeld aan een app. Dit is om mensen te motiveren om te gaan recyclen.

We zochten naar een oplossing voor de SDG “Zero Waste Society”. Voor de hand liggend was om te werken aan recyclen. Er zijn al veel manieren om te recyclen, en mensen worden telkens gemotiveerd door verschillende manieren. Maar meestal zijn deze manieren dus niet genoeg. Uit het dagelijks leven merken we dat mensen pas actief gaan recyclen als er direct een beloning aan zit. Natuurlijk zijn er ook mensen die recyclen zonder beloningen, maar een beloning zou de meerderheid ook motiveren. Zoals de manier waarop mensen statiegeld kunnen krijgen voor lege flessen, willen we voor andere recyclebare producten ook een systeem creëren. Zo zijn we op het systeem gekomen van zogenaamde “Recycling Stations”. Deze bevinden zich vooral in de omgeving van supermarkten. Zo minimaliseren we de moeite die mensen erin moeten steken om naar de stations toe te komen en te recyclen. Bij de recycling stations kan men (punten/een beloning) verdienen. Handig is dus om een server te hebben met accounts van mensen die er gebruik van maken, gekoppeld aan een app. Dit zorgt ervoor dat mensen dus meer waarde gaan hechten aan het recyclen van materialen, waardoor ze meer gaan recyclen. Dit zorgt ervoor dat de afvalberg dus verminderd wordt.