Door middel van sensoren de CO2-uitstoot verminderen

Het verminderen van CO2-uitstoot van voertuigen met behulp van CO2-sensoren

Er zijn veel personen die een voertuig hebben. Ze gebruiken hun voertuig om naar werk te gaan, te reizen, voor boodschappen en goederen te vervoeren. De meeste voertuigen nemen de snelweg waar ze van 100 tot 130 kilometer per uur kunnen rijden. Hogere maximumsnelheid zorgt voor veel CO2-uitstoot. Dat zorgt voor een vervuilde klimaat. Als oplossing hebben wij gedacht om met behulp van een CO2-sensor de maximumsnelheid te verminderen om de CO2-uitstoot de verminderen.
De sensor meet de CO2-uitstoot. Vervolgens stuurt de sensor (met behulp van Micro:bit) naar de databases. In onze database staan overzichten van CO2-uitstoot en de maximumsnelheid op dat moment voor verschillende (snel)wegen. Vervolgens wordt bepaald wat de aanbevolen snelheid. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe lager de maximumsnelheid wordt. Als laatste stap moet er gekeken worden of het mogelijk is om de maximumsnelheid te verlagen. Dat hangt af van het weer en tijd (met name tijdens de spitsuren). Als blijkt dat het mogelijk is, worden de gegevens verstuurd naar Rijkswaterstaat. Zij programmeren de snelheid op de matrixborden.