Het monitoren van waterverbruik

Verandering begint bij jezelf. Met ons product willen we mensen bewuster maken van hun waterverbruik.

We zijn gegaan voor SDG 13 : Climate action. Na een beetje research zijn we er achtergekomen dat waterverbruik extreem slecht is voor het milieu. Naar ons idee begint verandering bij jezelf en dat is dus ook precies waar we met ons project mee aan de slag zijn gaan. In huizen wordt dagelijks veel meer water vebruikt dan nodig. Hoeveel mensen staan langer dan 10 minuten onder de douche? Hoeveel mensen laten de kraan aan staan tijdens het tanden poetsen? Dit probleem willen wij met ons product gaan tackelen. We zijn een water meter aan het ontwikkelen die je kan aansluiten op een kraan. Deze verstuurt waarnemingen naar een database en in de code wordt berekend hoeveel water je dan per dag, week of maand hebt verbruikt. Je kan binnen de app doelstellingen voor jezelf instellen. Hierbij kan je dan ook weer zien hoeveel procent je op dat moment hebt verbruikt van je limiet.